Treinverkeer rond Amsterdam plat door storing

Station Sloterdijk Inter Visual Studio

Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer rijden er geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. Volgens spoorbeheerder ProRail is er een storing op de Verkeersleidingspost.

De NS raadt reizigers aan om hun treinreis in de regio Amsterdam uit te stellen of een alternatief te zoeken. Het is nog niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren. De vertragingen kunnen oplopen tot 2 uur. De gevolgen van de storing zullen volgens de spoorwegen de rest van de avond merkbaar zijn.

Omdat er geen treinen rijden raken de perrons op Amsterdamse stations vol. Station Zuid is vanwege de drukte afgesloten, meldt AT5.

Winkeldief

Eerder vandaag werd het treinverkeer in de Schipholtunnel stilgelegd omdat een winkeldief de Schipholtunnel was ingerend. Tussen 17.45 uur en 18.30 reed er geen enkele trein van of naar Schiphol Airport. De dief is door de marechaussee opgepakt.

Door dit incident stonden er nog veel gestrande treinen rondom Schiphol en zou het volgens ProRail wel even duren voor de dienstregeling hervat was. Nu is daar de computerstoring dus nog bij gekomen.

STER Reclame

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *