Studenten betalen steeds vaker 'de hoofdprijs' voor hun kamer

Met het nieuwe studiejaar in aantocht zijn veel studenten in spé op zoek naar woonruimte. Maar dat is nog niet zo makkelijk: de prijzen voor studentenkamers lopen steeds verder op. Commerciële investeerders weten de weg naar de studentenhuisvesting steeds beter te vinden.

Uit onderzoek van Kamernet, een grote website voor studentenhuisvesting, blijkt dat de kamperprijzen met bijna 5 procent zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde huurprijs komt voor het eerst boven de 400 euro per maand uit.

Studenten in Amsterdam zijn met een gemiddelde huurprijs van 571 euro het duurst uit. In Rotterdam steeg de huur met 7,4 procent het hardst van alle grote steden, tot 458 euro. De krapte op de woningmarkt drijft de prijzen op, zegt Kamernet.

Daarbij komt ook nog de groei van het aantal internationale studenten dat in Nederland komt studeren en wonen. Deze groep heeft vaak meer haast bij het vinden van een woonruimte dan Nederlandse studenten.

Bekijk hieronder de reportage over de stijgende prijzen in de studentenhuisvesting:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reportage: Commerciële investeerders drijven prijzen studentenkamers op
Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *